Elvefestivalens åpningskonsert 2019

Drammen Symfoniorkester med lokale gjestesolister

Det har i flere år vært tradisjon at Drammen Symfoniorkester åpner Elvefestivalen på Union Scene sammen med et band. I 2018 sto Det Betales på scenen med orkesteret, og i 2017 var det Pink Floyd-konsert med A Saucerful of Secrets.

I år har Elvefestivalens åpningskonsert fått en ny drakt. Konserten er flyttet inn på hovedscenen i Drammens Teater, og bandet er byttet ut med flere ulike gjestesolister. Artistene vil fremføre sine egne sanger i orkesterversjoner du aldri har hørt før.

Gjestesolistene er Vårin Strand, Bent Bredesen, Hans Cato Kristiansen og duoen Arne Iversen/Rune Marthinsen. Ola Moum og Sture Hedløv har laget unike orkesterarrangement til deres sanger. Marlen Tjøsvoll er solist på orkesterets egen avdeling. Denne konserten fremføres kun en gang, og orkesterarrangementene er laget spesielt for anledningen.

Vårin Strand

Vårin Strand er en vokalist og låtskriver fra Hokksund. Hun er inspirert av artister som Ane Brun, Norah Jones, Radka Toneff, Edith Piaf, og tegner et spennende musikalsk landskap som er vanskelig å sette i bås. Vårin er for de fleste et ubeskrevet blad, men har hun rukket å trollbinde publikum i mange forskjellige settinger, blant annet support for større artister.

Bent Bredesen

Bent Bredesen er en norsk musiker, komponist, plateprodusent, låtskriver, sanger og gitarist bosatt i Lier. Han er mest kjent som gitarist for Jonas Fjeld. Han platedebuterte som soloartist i 1981 med albumet Brede, og har senere gitt ut albumene Det faller regn og Doggerland.

Hans Cato Kristiansen

Hans Cato Kristiansen fra Lier er godt kjent for publikum i Buskerud og han har lyttere og fans i hele Norge. Vi kjenner ham både fra Remme Brothers Band, Mulens Portland Combo og fra bandet til Jonas Fjeld, for å nevne noe. I januar 2018 ga Hans Cato Kristiansen ut sin første solo-plate, A Long Ride.

Marlen Tjøsvoll

Marlen Tjøsvoll er fra Karmøy, og har sin utdannelse fra prestisjetunge Berklee College of Music. Tidligere har Marlen opptrådt for kjente navn som Julio Iglesias og Dee Dee Brigdewater. Hun synger jazz inspirert av de store jazzdivaene Billie Holiday og Ella Fitzgerald. Med sin særegne vibrato fremfører hun tradisjonelle standardlåter med en egen signatur, og er kveldens solist på symfoniorkesterets egen avdeling.

Arne Iversen og Rune Marthinsen

Gjennom sitt samarbeid i C-laget har Arne Iversen og Rune Marthinsen skapt musikk som har en helt spesiell plass i hjertene til alle som er glad i Strømsgodset. Her er det duket for allsang!