100-års jubileumskonsert

Drammen Symfoniorkester med gjestesolister

I oktober er det 100 år siden Drammen fikk sitt eget symfoniorkester, og dette markeres med en storslått jubileumskonsert på hovedscenen i Drammens Teater. Det blir en variert innholdsrik konsert med både rene orkesterverker og solistfremførelser.

Publikum vil få høre norsk musikk med Grovens Hjalarjod, nydelige operaarier, utdrag fra Bruchs fiolinkonsert og klavermusikk med jazzinspirerte Rhapsody in Blue. Orkesteret vil også fremføre et av numrene fra åpningskonserten i 1919, nemlig Schuberts Militærmarsj.

Kveldens gjestesolister er Christian Ihle Hadland, klaver, Mariann Fjeld-Solberg, sopran, og orkesterets egen Hallvard Holm Høgemo på fiolin.

Dirigent: Per Kristian Skalstad
Konferansier: Arild Erikstad

Lørdag 19. oktober kl. 19.00

Drammens Teater, hovedscenen
Billetter: fra 195,- til 395,-

Christian Ihle Hadland

Christian Ihle Hadland debuterte som klaversolist med Kringkastingsorkesteret allerede som 15-åring, og har etablert seg i det europeiske tetsjiktet som solist, soloartist og kammermusiker.

Dette er første gang han gjester Drammen Symfoniorkester, og det gjør han som solist på Gershwins Rhapsody in blue.

Foto: Nikolaj Lund

 

Mariann Fjeld-Solberg

Sopranen Mariann Fjeld-Solberg er utdannet ved Operahögskolan i Stockholm, og har gjort hovedroller på ulike operascener i Sverige og Norge. Hun har vært solist med Drammen Symfoniorkester fire ganger tidligere, blant annet på Dvoraks Stabat Mater i 2016.

På jubileumskonserten skal Mariann synge «Song to the moon» fra Rusalka av Dvorak, «Signore, ascolta!» fra Turandot av Puccini, og Paminas arie fra Tryllefløyten av Mozart.

Foto: annemargrethephotography.com

Hallvard Holm Høgemo

 

Hallvard Holm Høgemo studerer for tiden klassisk fiolin ved Norges Musikkhøgskole, og har vært medlem i Drammen Symfoniorkester siden 2011. Hallvard har vært solist med orkesteret tre ganger tidligere, blant annet med Svendsens Romanse på Frankrike-turneen tidligere i år.

På jubileumskonserten skal han spille 3. sats fra Bruchs fiolinkonsert.

Foto: Børre Helgerud

 

Dirigent Per Kristian Skalstad

Per Kristian begynte å spille fiolin i Drammens Byorkester som 12-åring i 1984, og var solist med orkesteret allerede i sin første sesong. I 2001 dirigerte han orkesteret for første gang, og siden den gang har han ledet orkesteret gjennom nærmere 30 prosjekter. Per Kristian er en etterspurt dirigent, og jobber jevnlig med profesjonelle norske orkestre som Oslo-Filharmonien, KORK, Den Norske Operas orkester og flere utenlandske profesjonelle orkestre.

Foto: skalstad.com