Fransk aften

DRAMMENS TEATER

lørdag 14. april kl 19.00

Drammens Symfoniorkester inviterer til en stemningsfull Fransk Aften i Drammens Teater 14. april der du kan nyte vakker musikk av Berlioz, Ravel, Saint-Saëns samt utdrag fra Bizets opera Carmen. Solister er mezzosopranen Amelie Aldner og pianisten Thormod Rønning Kvam. Dirigent: Erik Aldner.

Medvirkende:

Erik Aldner er dirigent og saxofonist, utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Han er brennende opptatt av å formidle musikk, og har en egen evne til å engasjere og inspirere gjennom sin musikk.  I 2017 dirigerte han Drammen Symfoniorkester og 250 korister i en grandios oppsetting av Carmina Burana. Han har tidliger også vært solist med Stavanger symfoniorkester og uroppført over 100 komposisjoner. Erik er fast dirigent for Norges Musikkhøgskoles saxofonorkester, og har holdt mesterklasser i saxofon ved mellom annet Sibeliusakademiet og Birmingham Conservatory.

 

Amelie Aldner (tidl. Aldenheim) var engasjert som solist ved Den Norske Opera og Ballett i 2009-2014. Hun debuterte på operaen allerede som student ved Operahøgskolen i Oslo og er også utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Aldner er en rutinert lied- og konsertsangerinne og har mottatt flere priser og stipender fra blant andre Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm og Fond for utøvende kunstnere i Norge. . I 2017 slapp Amelie sin første CD, At Midnight Hour, sammen med domkantor Marcus André Berg. I 2018 skal hun være solist i Verdis Requiem med Oslo Symfoniorkester og dirigent Erik Aldner i Trefoldighetskirken i Oslo. 

 

Thormod Rønning Kvam Thormod Rønning Kvam har de siste årene etablert seg blant Norges mest spennende unge pianister. Han opptrer jevnlig på viktige konsertarenaer i inn- og utland både som solist og sammen med noen av Skandinavias fremste musikere, som fiolinisten Guro Kleven Hagen og den finske mezzosopranen Melis Jaatinen. I fjor høst startet han sin solistdiplomutdanning ved Royal Academy of Music i London, der han samme år også fullførte sin masterutdanning under Diana Ketler og Christopher Elton. Siden 2010 har han i tillegg blitt veiledet av Jiří Hlínka, i tillegg til å ha blitt jevnlig instruert av bl.a. Håvard Gimse, Christian Ihle Hadland og Leif Ove Andsne

BESTILL BILLETT: www.drammensteater.no

Program:                Berlioz: Villanelle, Le spectre de la rose og Sur les lagunes 
                                 Bizet: L’Arlésienne Suite nr. 2, utdrag fra Carmen Suite,
                                                  og Carmen-ariene Habanera, Seguedilla og Chanson Boheme
                                 Franck: Variations Symphonique (klaverkonsert)
                                 Saint-Saëns: Mon coeur s’ouvre a ta voix 
                                 Ravel: Bolero

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *