100-års jubileumskonsert

Drammen Symfoniorkester med gjestesolister

I oktober er det 100 år siden Drammen fikk sitt eget symfoniorkester, og dette markeres med en storslått jubileumskonsert på hovedscenen i Drammens Teater. Det blir en variert innholdsrik konsert med både rene orkesterverker og solistfremførelser.

Publikum vil få høre norsk musikk med Grovens Hjalarjod, nydelige operaarier, utdrag fra Bruchs fiolinkonsert og klavermusikk med jazzinspirerte Rhapsody in Blue. Orkesteret vil også fremføre et av numrene fra åpningskonserten i 1919, nemlig Schuberts Militærmarsj.

Kveldens gjestesolister er Christian Ihle Hadland, klaver, Mariann Fjeld-Solberg, sopran, og orkesterets egen Hallvard Holm Høgemo på fiolin.

Dirigent: Per Kristian Skalstad
Konferansier: Arild Erikstad

Lørdag 19. oktober kl. 19.00

Drammens Teater, hovedscenen
Billetter: fra 195,- til 395,-

Christian Ihle Hadland

Christian Ihle Hadland debuterte som klaversolist med Kringkastingsorkesteret allerede som 15-åring, og har etablert seg i det europeiske tetsjiktet som solist, soloartist og kammermusiker.

 

Mariann Fjeld-Solberg

Sopranen Mariann Fjeld-Solberg er utdannet ved Operahögskolan i Stockholm , og har siden gjort hovedroller på ulike operascener i Sverige og Norge.

Hallvard Holm Høgemo

Hallvard Holm Høgemo studerer for tiden klassisk fiolin ved Norges Musikkhøgskole, og har vært medlem i Drammen Symfoniorkester siden 2011.